mniam-moje serce gotuje:) |
SZARAK - pomiędzy piernikiem,a murzynkiem 1szklanka cukru kostka Palmy średni słoiczek powideł śliwkowych własnej/teściowej produkcji przyprawa do piernika (korzenna Dr.Oetkera) 2 łyżki cacao DecoMorreno powyższe składniki zagotować np dzień wcześniej lub zagotować i ostudzić(gdy się śpieszę to po zagotowaniu wstawiam gar do wanny z zimna wodą(nie za duzo,żeby sie nie npił tej wody Dodać: 2jajka 2,5 szklanki maki(polecam przesiac przez sitko) 1szklanka mleka 1łyżeczka proszku do pieczenia 1łyżeczka sody wymieszać i piec do lekkiego zrumienienia-pyszne ciasto również bez polewy Na świeta robiłam z polewą czekoladowa lub lukrem,posypywałam kolorową posypka,kokosem Cacao innych producentów,inna przyprawa do piekarnika i kupne powidła nie oddają tego smaku |