mniam-moje serce gotuje:)
SZARAK - pomiędzy piernikiem,a murzynkiemwesoły

1szklanka cukru
kostka Palmy
średni słoiczek powideł śliwkowych własnej/teściowej produkcjioczko
przyprawa do piernika (korzenna Dr.Oetkera)
2 łyżki cacao DecoMorreno
powyższe składniki zagotować np dzień wcześniej lub zagotować i ostudzić(gdy się śpieszę to po zagotowaniu wstawiam gar do wanny z zimna wodą(nie za duzo,żeby sie nie npił tej wody

Dodać:
2jajka
2,5 szklanki maki(polecam przesiac przez sitko)
1szklanka mleka
1łyżeczka proszku do pieczenia
1łyżeczka sody

wymieszać i piec do lekkiego zrumienienia-pyszne ciasto również bez polewy
Na świeta robiłam z polewą czekoladowa lub lukrem,posypywałam kolorową posypka,kokosem

Cacao innych producentów,inna przyprawa do piekarnika i kupne powidła nie oddają tego smaku


  PRZEJDŹ NA FORUM