mniam-moje serce gotuje:)
U nas robi furorę ,polecampan zielony
Ktoś lubi zupe rybną? Bo ja uwielbiam,ale idealnie zrobioną
jadłam nad morzdm taką zupkę i szybciorem gotowałam w poszukiwaniu onego boskiego smaku.Udało się ,zapisałam co by nie zapomnić,polecam
pan zielony
Zupa rybna biała

Do gara z wodą ok 3l wody i pęczek włoszczyzny,cebulka i trochę lubczyka,sól-gotować ok 40min.
Osobno obgotowałam na krótko szkielety z łososia-2 spore.
Wyjąć 2-3 marchewki(2 mniejsze zostały w zupie)
Wrzucić szkielety do wywaru i gotować ok 20min.
Przecedzić ,a do bulionu dodać pokrojone drobno ziemniaki-gotować do miękkości ok 20min.(po 10min wkroić 3 serki topione np Gouda),listek laurowy,ziele i pierz.
Obrałam mięsko od ości .
Osobno obgotowałam dzwonko łososia i trochę dorsza-podzieliłam na cząstki-po ok 10min na tycim ogniu.
Gdy ziemniaki są miękkie,doprawić ew solą,białym pieprzem,ciut chilli,gałki muszkat.
Łyżeczkę mąki ziemn.rozpuścić w małej ilości wody i dodać do zupy.Zabielić śmietaną
Zetrzeć do zupy na tarce jarzynowej trochę marchewki,pietruchę-zupa jest lekka,delikatna,szlachetna.
POLECAM



  PRZEJDŹ NA FORUM