Szparagi
Witam. Szparagi uwielbiam i robię je na różne sposoby. Ostatnio przygotowałam zupę krem, pycha. Oto przepis: Składniki:
500 g białych szparagów
kawałek pora
łyżka masła
1 l rosołu
sól
świeżo zmielony pieprz
pieprz pieprz ziołowy
gałka muszkatołowa
zioła prowansalskie
chili

Sposób przygotowania:
W garnku stopić masło, a następnie wrzucić obrany i pokrojony por. Chwilę przesmażyć i dodać obrane i pokrojone szparagi ( główki szparagów poodcinać i odłożyć). Warzywa zalać rosołem i gotować do miękkości, a następnie zmiksować blenderem na gładki krem. Wrzucić odcięte główki szparagów i jeszcze chwilę gotować. Przyprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i pozostałymi przyprawami. Podawać z główkami szparagów. Smacznego.


  PRZEJDŹ NA FORUM