Jarzynka zamiast surówki
No to wiem co jutro do obiadu będzie pan zielony
Bardzo lubię czosnek, tylko nie przepadam za wyziewami cudzymi zwłaszcza w windzie lub środkach transportu lollol Ale co tam, zimą wszyscy powinni wcinać czosnek.

Będac już przy czosnku to mogę dodać przepisik na pychotę.
Jeśli lubicie brukselkę to na pewno to również powinno smakować.

Sałata rzymska + oliwa z oliwek + czosnek + parmezan( lub inny żółty ser)

Osuszone liście sałaty rzymskiej wkładamy na rozgrzaną oliwę. Sałata szybko się rumieni więc czekamy chwilkę, posypujemy liście pokrojonym w kostkę czosnkiem i przewracamy listki na drugą stronę. Chwilkę smażymy po czym posypujemy serem ( parmezanem) i zdejmujemy na talerz.
Palce lizać, własnie na samą myśl się zaśliniłam.

Można podać sałatę nako ciepłą jarzynkę do obiadu ale super smakuje sama mp: na przyjęciu rodzinnym jako przekąska.


  PRZEJDŹ NA FORUM